Tämä on virtuaalihevonen

Piscou du Lansard

Ch, KTK-I, KRJ-I
Rotu, sukupuoliselle francais, ori
Väri, säkäkorkeus 174cm
Syntymäaika05.07.2016, 13v
Painotus ja koulutustaso kouluratsastus, ko: GP re: 80cm
RekisterinumeroVH18-121-0056
KasvattajaLansard Sport Horses
OmistajaVRL-14516, Beaumont
kuvat © Superior Equine Sires

Historiaa & luonnekuvaus

Olin jo jonkin aikaa ihaillut komeaa ranskalaisoria Piscou du Lansardia. Se oli kisannut samoissa kisoissa kuin omat nuoreni joten sitä tuli seurattua aika tiiviistikin. Ori liikkui jo nuorena upeasti ja sillä oli mahtava voima ja kokoamiskyky jo silloin, mutta kuitenkin rutiinin puutteen takia se ei pärjännyt kisoissa. Kun ori oli 5-vuotias se tuli yllättäen myyntiin, ja minä olin heti ostamassa sen. En edes käynyt katsomassa koko hevosta vaan kaupat oli lyöty lukkoon ensimmäisen puhelun aikana.

Piscou lähes hipoo täydellisyyttä. Oria jää lähes aina seuraamaan transsinomaisessa tilassa vaikka se olisi vain tarhassa ulkoilemassa. Se on niin mahtava vapaanakin. Piscou on energinen ja keskittyy hieman liikaakin ympärillään tapahtuviin asioihin, ja jos tallin pihapiirissä on liikaa liikettä ja häslinkiä se syö huonosti keskittyessään vahtimaan tallin tapahtumia. Piscou provosoituu helposti, joten naapuritarhan asukin on oltava leppoisaa sorttia ettei pojille tule turhaa kränää. Ihmisiä Piscou kunnioittaa, mutta taluttaessa kannattaa olla varuillaan ja varsinkin vieraassa paikassa laittaa ketju nenän yli tai tavaraa orin suuhun. Ori alkaa helposti tepastella ja saattaa se jopa hyppiä pystyynkin kovasti innostuessaan.

Hoitaessa Piscou on kiltti, se ei tee mitään pahaa mutta saattaa pyöriä karsinassaan ja näyttää ohikulkeville hampaitaan. Kannattaa olla tarkkana etei ori vahingossa liiskaa karsinassa touhuavaa ihmistä seinälle, sillä siltä unohtuu helposti että sen poikamiesboxissa on muitakin. Hoitokarsinassa se onkin helpompi hoitaa, siellä se tyytyy lähinnä kuopimaan tarmokkaasti ja luimimaan happamalla naamalla etupuolella pörrääville hevosille. Suitset ja satula löytävät paikkansa helposti, mutta pinteleitä pyörittäessä moni on menettänyt hermonsa lukemattomia kertoja orin alkaessa kuopimaan kesken kaiken ja homma on aloitettava alusta. Olemme vitsailleet, että kaikki uudet hoitajat laitetaan pyörittämään Piscoulle pinteleitä, silllä siinä on pakko olla nopea jos tahtoo päästä helpolla.

Kengittäjän kanssa Piscou tulee kyllä toimeen, tosin kengittäjällä saattaa mennä hermo orin levottomien jalkojen takia. Muuten se on helppo kengitettävä, se vain riuhtoo jalkojaan ja yrittää saada ne vapaaksi kengittäjän otteesta. Nykyään se on tosin parantanut tapojaan ja seisoo loppujen lopuksi aika kiltisti. Pakkohan se on pari kertaa kokeilla jos kengittäjä luovuttaakin ja päästää jalan vapaaksi. Eläinlääkärin käsittely ei aiheuta Piscoulle harmaita hiuksia. Paitsi kaikki missä pitäisi olla pitkän aikaa paikoillaan. Se ei malttaisi pysyä vaadittua aikaa paikallaan ja alkaa tapella vastaan. Niimpä se kannattaakin rauhoittaa esimerkiksi raspaukseen.

Kuten tarhanaapuri, myös hevosautossa viereinen matkustaja on valittava tarkoin. Mielellään jopa jättää yksi paikka tyhjäksi Piscoun vierestä sillä se ei todellakaan tule kaikkien kanssa toimeen. Kun matkaseura on herran kelpuuttama tai jätetty kokonaan kotiin niin Piscou matkustaa hyvin pitkätkin matkat. Joskus se saattaa hieman kolistella, muttei nyt mitenkään häiritsevästi. Autoon ja sieltä pois se kulkee nätisti ihmisen perässä. Kisapaikoilla Piscou taas on aivan mahdoton. Se ei pysy hetkeäkään paikallaan ja sen käsitteleminen on vaikeaa ja jopa jossain määrin vaarallista, niimpä sitä ei anneta ihan kenen tahansa käsiin. Piscou laitetaankin kuntoon autossa, ja selkään hypätään heti kun se on ulos autosta. Jos siis sinne asti pääsee kaikelta pyörimiseltä ja sähläämiseltä. Kisapäivän päätteeksi, kun enimmät energiat on tuhlattu ja paikka on hieman tutumpi ja meininki muutenkin rauhoittunut, Piscoukin on hieman helpompi ja katastrofeilta voidaan välttyä vaikka ratsastaja tulisikin alas sen selästä.

Ratsastaessa Piscou on kuuma kuin mikä. Se on upea ja näyttävä, mutta kuuma. Se syttyy jo kun ohjat ottaa tuntumalle ja on aloittavinaan hommat. Orilla on upea kokoamiskyky mutta rentoutta ja pitkää kaulaa saa hakea ja aina se ei ole niin helppoa. Piaffet ja passaget tulevat tältä hevoselta kuin luonnostaan, mutta lisäyksissä saa olla tarkka ettei touhu mene pelkästään jalkojen viskelyksi vaan orin on oltava koko kropastaan mukana ja tultava hieman pidemmäksi. Laukanvaihdoissa Piscou kuumuu ja varsinkin ykkösissä jalat menevät helposti sekaisin. Kisoissa isoilla areenoilla aplodien ja melun keskellä ori saattaa vielä joskus jännittyä, mutta nuoruusvuosiin verrattuna se on jo nyt paljon, paljon parempi. Kun Piscoun saa liikkumaan rennosti ja kuuntelemaan ratsastajaa liikaa kuumumatta se on lähes voittamaton.

Esteitä ei Piscoulla ole paljoa hypätty. Joskus toki mielenvirkistykseksi on mentävä niitä maahankaivettuja jopa tälläisellä true-kouluratsulla ja Piscou tuntuu jopa pitävän hyppäämisestä. Ei sitä tekniikalla ole pilattu, mutta yli mennään kovaa ja korkealta. Joskus tasajalkaa, yksi jalka kerrallaan räpeltäen ja joskus saattaa jopa tulla normaali hyppy. Estekisoihin ei ehkä ole menemistä, mutta kotona on mukava harrastella niitä esteitäkin välillä.

Maastossa Piscou käy viikossa useita kertoja. Se on pakko ratsastaa vähintään kahdesti päivässä, vaikka toinen onkin kevyt maastokävely tai rauhallinen ravailu kentällä. Piscou nimittäin ei tule toimeen kävelykoneen kanssa, kokeiltu on. Se alkaa riekkumaan siellä niin että saa pelätä kumpi hajoaa ennemmin; kone vai hevonen. Niimpä maastoilu Piscoun kanssa on tullut tutuksi tallitytöillemme ja ihme kyllä, tämä hurja ori osaa käyttäytyä maastossa. Jos mukana on käyntiä nopeampia askellajeja saattaa se kuumua ja stepata loppumatkan, mutta pelkillä kävelyreissuilla sen kanssa voi jopa nauttia luonnosta pitkin ohjin kävellessä.© Superior Equine Sires

Suku

isä Rouet Lannos
sf -rt, 171cm
-
ii. Galara Labons
sf -trn, 170cm
evm
iii. Largo Billog sf -mrn 169cm
iie. Galara Veronne sf -trn, 170cm
ie. Rorel Serran
sf -vrn 168cm
iei. Carthagoso sf -rnkm 169cm
iee. Rostan Vitasf -trt, 166cm
emä Noletto Picos
sf -mrn 171cm
evm
ei. Piscottowa du Mylord
sf -prt, 167cm
eii. Buissonnets Ponichasf -prn, 169cm
eie. Buidam Cheyenne sf -vrt, 157cm
ee. Nolbenface
sf -trt 168cm
eei. Nostache Nightysf -vrt, 169cm
eee. Algono Navajossf -trt, 166cm

näkyvä osa i. Rouet Lannos oli suosittu jalostusori koko Euroopassa. Rautias ranskanpuoliverinen syntyi eräälle yksityishenkilölle, joka toivoi tammaansa jälkeläisestä itselleen seuraavaa ratsua, mutta keskinkertainen harrastekilpatamma päättikin puksauttaa maailmaan huippuorin. Kasvattaja toivoi ensinnäkin tammaa, olisi hän ollut valmis ruunaamaan orivarsan mutta siitä alkoi tulla paljon kyselyitä joten hän päättikin myydä varsan eräälle hevoskauppiaalle. Hevoskauppiaan oli tarkoitus sisäänratsuttaa Rouet ja myydä sitten, mutta ori alkoikin osoittaa olevansa hieman tavallista tasokkaampi tapaus. Niimpä se ilmoitettiin oripäiville ja kantakirjattiin joten myynti sai jäädä myöhemmäksi. Ori kilpaili aina GP-tasolla asti ja menestyi hyvin. Luonteeltaan se oli melko kuuma ja orimainen, mutta ammattilaiset pärjäsivät sen kanssa kyllä. Tammanomistajat hullaantuivat näyttäväliikkeisestä orista ja moni halusi siitä varsan itselleen. Oria käytettiinkin ahkerasti ja tammanomistajien rukouksiin vastattiin. Ori jätti varsoihin paljon itseään, niin kokoamiskykyä kuin kuumaa ja vaikeahkoa luonnetta. Kaikkien harmiksi Rouet Lannos tuo lähes legendaarinen ori menehtyi vain 15-vuotiaana kuljetus onnettomuudessa,Orilla on yli 300 jälkeläistä seuraamassa sen jalanjälkiä.

ii. Galara Labons oli tunnettu ori Ranskassa. Se pärjäsi erityisen hyvin näyttelyissä kauniin rakenteensa ja hyvien liikkeidensä ansiosta. Myöhemmin ori kilpaili muodon vuoksi myös muutaman kauden koulua vaativa A-tasolla, mutta sen omistaja ei ollut erityisemmin kiinnostunut kilpailuttamaan oria sillä tammoja riitti mukavasti muutenkin. Tummanruunikko ori oli hieman vaikea ratsastaa ja kisoista saattoi tulla pelkkää katastrofia orin sikaillessa, ehkä omistaja yritti myös peitellä huonoa ratsastettavuutta kisaamattomuudella. Maastakäsin ori kuitenkin osasi käyttäytyä, joten he keskittyivät sitten siihen. Yhtäkkiä Late katosi jalostuskäytöstä, eikä orista sen jälkeen kuultu ennen kuin se ilmoitettiin lopetetuksi 17-vuotiaana. Kukaan ei tänäpäivänäkään tiedä mistä katoaminen johtui ja omistaja ei suostu puhumaan aiheesta sanaakaan. Orilla on 157 jälkeläistä.

iii. Largo Billog
iie. Galara Veronne
ie. Rorel Serran , Elli oli vaaleanrautias 168cm korkea tamma joka oli omistajalleen rakas harrastuskumppani ennemmin kuin kisaratsu. Elli ja sen omistaja kilpailivat pääosin kouluratsastuksessa, joskus heidän näki jopa estekisoissakin. Elli oli luonteeltaan kiltti, mutta hieman kuuma varsinkin esteillä sen innostuessa. Elli kilpaili vaativa B- ja 120-tasoilla vaihtelevalla menestyksellä. Pääosin tamma ja sen omistaja tekivät pitkiä rentoja maastoretkiä ja nauttivat yhdessäolosta. Tamma sai kaksi jälkeläistä ja se eli pitkän ja varmasti hyvän ja rakastetun elämän 28-vuotiaaksi asti jolloin vanhuus otti yliotteen ja kaikki vaivat alkoivat käydä hankalaksi jolloin Elli oli päästettävä vihreimmille niityille.

iei. Carthagoso
iee. . Rostan Vita
emä. Noletto Picos on hienorakenteinen mustanruuniko tamma. Se syntyi pieneen siittolaan jossa se sai elää elämänsä ensimmäiset vuodet. Pico varsoi kasvattajallaan 4-vuotiaana varsan, jonka jälkeen se myytiin juniorille joka tarvitsi uuden ratsun vanhenevan junnuhevosensa vierelle. Pico oli herttainen ja nopea oppimaan, ja se tuntui luottavan omistajaansa sataprosenttisesti. Vaikka tamma oli hieman arka ja jännitti hieman isoja ruutuja ja yleisömerta kisoissa, se kuitenkin meni minne ratsastaja pyysi. Nuori nainen koulutti tammasta valmentajansa avustuksella hienon kouluratsun ja se pääsi starttaamaan Inter-tasolla asti. Tamman omistaja oli kiintynyt ensimmäiseen omakouluttamaan hevoseensa eikä tohtinut myydä tätä vaikka tarve liikkeiltään korkeammalla tasolle yltävälle hevoselle tuli yllättävän pian vastaan. Picosta tulikin siitostamma, ja ompa yksi sen seitsemästä jälkeläisestä jatkanut emänsä jalanjäljissä kouluratsuna kasvattajallaan. Pico viettää eläkepäiviään edelleen samassa paikkaa eikä varmasti tule muuttamaan muualle kuin hevosten taivaaseen kun sen aika koittaa.

ee. Nolbenface syntyi Ranskassa isossa siittolassa, josta se myytiin 4-vuotiaana hevoshuutokaupassa eräälle ratsastuskoulun pitäjälle. Tammasta piti tulla opetushevonen, mutta se osoittautuikin turhan säpäkäksi siihen tehtävään. Tummanrautias tamma oli melko vaatimaton liikkeiltään eikä siitä ollut suuria odotuksia mutta ratsastuskoulun pitäjä koulutti Nolbenfacesta itselleen ratsun Va A-tasolle jossa he pärjäsivätkin ihan mukavasti tasollaan. Myöhemmin tamma myytiin taas ja se päätyi hevoskasvattajalle siitostammaksi jossa se sai 5 varsaa. Tamma lopetettiin 23-vuotiaana vanhuuden vaivojen takia.

eee. Havida Autshay
eei. Nostache Nighty
ei. Piscottowa du Mylord, tuttujen kesken Otto eli lyhyen mutta tapahtumarikkaan elämän. Punarautias komistus palkittiin jo nuorena oripäivillä hienosta rakenteesta ja näyttävistä liikkeistä. Otto oli luonteeltaan oikea herrasmies, se seisoi paikallaan kuin patsas muiden nuorten orien hölmöillessä sen ympärillä. Otto jouduttiin myymään kesken oritestien sillä sen omistaja ja sponsori ajautuivat riitaan jolloin sponsori keskeytti sopimuksen eikä orin omistajalla ollut enää varaa kuskata oria ja maksaa kalliita tallivuokria oman tallinsa ulkopuolella, joten omistajan oli tehtävä ratkaisu. Ori myytiin, mutta ensimmäinen päivä sen uudessa kodissa oli myös sen viimeinen. Ori karkasi ja katkaisi jalkansa eikä siitä ollut sen jälkeen mihinkään joten se oli pakko lopettaa. Otto jätti jälkeensä vain viisi jälkeläistä.

eie. Quidam Cheyenne
eii. Buissonnets Ponicha

Jälkeläiset

s. 01.01.2018 sf-t. Chérie du Boux KRJ-sijoituksia e. Stop the Wedding
s. 01.12.2017 sf-o. Saphyr du Boux KRJ-sijoituksia e. Baviere d'Albain
s. 01.12.2017 sf-o. Constantin du Boux - e. Martha du Buhot

Kilpailutiedot

KRJ-Cup tammi 2018: Grand Prix 14/180
KRJ: 0 sijoitusta
11.12.2017 -KRJ Rustvalla - Helppo A - 1/40 11.12.2017 -KRJ KK Litt - Helppo A - 3/40 12.12.2017 -KRJ KK Litt - Helppo A - 1/40 12.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 2/30 13.12.2017 -KRJ Lamoca - Grand Prix - 1/40 14.12.2017 -KRJ Rustvalla - Helppo A - 6/40 14.12.2017 -KRJ Team J&K - Grand Prix - 3/30 14.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 3/30 15.12.2017 -KRJ Team J&K - Grand Prix - 3/30 15.12.2017 -KRJ KK Litt - Helppo A - 2/40 16.12.2017 -KRJ Rustvalla - Helppo A - 1/40 16.12.2017 -KRJ Lamoca - Grand Prix - 4/40 16.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 5/30 16.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 1/30 17.12.2017 -KRJ Heidseck Sporthorses - Grand Prix - 4/30 17.12.2017 -KRJ Heidseck Sporthorses - Grand Prix - 3/30 17.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 1/30 18.12.2017 -KRJ Heidseck Sporthorses - Grand Prix - 1/30 18.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 2/30 18.12.2017 -KRJ KK Litt - Grand Prix - 4/38 18.12.2017 -KRJ Team J&K - Grand Prix - 1/30 19.12.2017 -KRJ Rustvalla - Helppo A - 6/40 19.12.2017 -KRJ Lamoca - Grand Prix - 1/40 19.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 1/30 20.12.2017 -KRJ KK Litt - Intermediate II - 1/22 21.12.2017 -KRJ Lamoca - Grand Prix - 5/40 22.12.2017 -KRJ Team J&K - Grand Prix - 4/30 23.12.2017 -KRJ Lamoca - Grand Prix - 4/40 23.12.2017 -KRJ Team J&K - Grand Prix - 1/30 03.01.2018 -KRJ Rêve de Haussea - Grand Prix - 2/30 07.01.2018 -KRJ Rêve de Haussea - Grand Prix - 1/30 08.01.2018 - Rêve de Haussea - Grand Prix - 3/30
09.01.2018 - Rêve de Haussea - Grand Prix - 5/30
06.01.2018 KRJ Armont Stud GP: 05/30
17.01.2018 KRJ Everholt Estate GP: 03/30
20.01.2018 KRJ Everholt Estate GP: 02/30
21.01.2018 KRJ Everholt Estate GP: 02/30
23.01.2018 KRJ Everholt Estate GP: 04/30
25.01.2018 KRJ Everholt Estate GP: 05/30
26.01.2018 KRJ Everholt Estate GP: 02/30
29.01.2018 KRJ Everholt Estate GP: 04/30
30.01.2018 KRJ Everholt Estate GP: 04/30
31.01.2018 KRJ Everholt Estate GP: 04/30
02.02.2018 KRJ Everholt Estate GP: 04/30
03.02.2018 KRJ Everholt Estate GP: 01/30
07.02.2018 KRJ Everholt Estate GP: 03/30
08.02.2018 KRJ Everholt Estate GP: 01/30
12.02.2018 KRJ Everholt Estate GP: 04/30
19.02.2018 KRJ Everholt Estate GP: 05/30
-

Näyttelyt: 17.02.2018 NJ Atorina: irtoSERT, pt. Lissu T.
06.03.2018 NJ Auric Dressage: irtoSERT, pt. Sorel
25.02.2018 NJ Chelmsford: irtoSERT, pt. Lissu T.
19.03.2018 NJ Oldfinion Dressage: irtoSERT, pt. Kati

Päiväkirja

Tarinakilpailu 27.09.2018, omistaja 29.09.2018 KRJ Winterhold 4. Intermediate II
Saat tekstiviestin ennen kisasuoritustasi. Se saa ajatuksesi harhailemaan. Mitä tekstiviestissä luki ja keneltä se oli? Menikö suoritus ihan pilalle vai saitko ajatuksesi keskitettyä taas suoritukseen?

Olin juuri lopettelemassa verryttelyä Piscoun kanssa kun päätin vielä kuunnella tsemppibiisin puhelimestani. Laitoin kuulokkeet korville ja ajattelin ottaa vielä pari laukanvaihtoa. Piscou tuntui paremmalta kuin aikoihin ja päätin kävellä vielä hetken ennen suoritusta. Kun vuoromme alkoi lähestyä, suuntasin viemään puhelimeni groomilleni, vilkaisin puhelinta ja siellä olikin yksi tekstiviesti saapumeena. ”Hei, en haluaisi häiritä mutta en todellakaan tiedä missä L’Angley ja Genevie ovat! Ei näy tallissa, ei laitumella eikä missään!” Tuijotin ruutua hieman hämmentyneenä kunnes silmissäni vilisi mielikuvia parivaljakosta juoksemassa ties missä. Samassa minut kuulutettiin valmistautumaan. Ojensin puhelimeni mitään sanomatta hoitajalle ja lähdin järkyttyneenä radan suuntaan. Yritin karistaa asian mielestäni sillä nyt olisi keskityttyvä. Asia kuitenkin pyöri radalla mielessäni vaikka yritin kuinka keskittyä rataan. Olin kuitenkin melko tyytyväinen rataan, vaikkei se ollut mitään parasta meiltä. Radalta tullessani groomini juoksi vastaan hieman kiusaantunut ilme kasvoillaan. Hän sanoi tallimestarin soittaneen ja kertoneen että karkurit olivatkin kisoissa ratsuttajamme kanssa. Tunsin itseni typeräksi, sillä vasta pari päivää aiemmin olimme puhuneet aiheesta ratsuttajan kanssa.

LUOKKA 4: INTERMEDIATE (2/30) TT (tuomarointi VRL-02207) Tarinakilpailu Intermediate 30.12.2017, Orange Wood sijoitus 1/2
Kaikki tämä häähumu on saanut hevosesi pään pyörälle. Millaisen leiditamman tai urhean orhin kanssa sinun ratsusi pistäisi hynttyyt yhteen? Kerro ja kuvaile hevosen sanoilla, hevosen näkökulmasta. Huumori on valttia.
"Olen ollut viimepäivinä oikein kiltti poika omistajalleni Mollylle. Toisaalta olen ollut kuulemma myös raivostuttava koska leijun käsittelijöideni mukaan pää pilvissä. Mutta en minä voi sille mitään! Olen rakastunut! Olimme vähän aikaa sitten kisoissa Orange Woodin tallilla. Ei siinä mitään, olenhan kokenut kisakonkari ja kiertänyt isojakin kisoja mutta tässä paikassa oli jotain erikoista. Vaistosin sen alusta asti ja olin hieman hermostunut saapuessamme kisapaikalle. Pian sainkin tietää, mistä hermoiluni johtui. Näin rakkauteni, joka seisoa kökötti tarhassa. Heti hänet nähdessäni hörisin ja koetin mennä tekemään lähempää tuttavuutta hänen kanssaan. Olen nähnyt paljon tammoja ja vaikka en itsekehusta oikein pidä, niin monet myös pitävät minusta. Olen oikeastaan aika suosittu leidien keskuudessa. Tämä yksilö on kyllä jotain erilaista. Ette uskokkaan, jalkani olivat kuin spagettia, kirjaimellisesti. Tuleva vaimoni tosin ei kovinkaan innostunut minusta vaan jatkoi touhujaan minusta välittämättä. Eipä se mitään, jos sitkeästi yritän niin hänkin huomaa kuinka mukava olen. Onneksi sain ihmiseni suostuteltua kysymään tyypin nimeä tallinomistajalta. Rakkaudellani on ihanan ulkonäön lisäksi myös kaunis nimi: Pirat av Krime! Ihmiseni kuitenkin väittävät, että hän ei ole tamma. Ei kyllä ole orikaan, siitä olen varma. Kyllähän minä nyt orin erotan tammasta, en ole tyhmä. Olin vähän hölmistynyt kun Molly nauroi minulle. Seuraavaksi kun hän tuo jonkun miespuolisen talliin näytille niin saa kyllä samalla mitalla takaisin! Odotan innolla seuraavaa kertaa Orange Woodin tiloissa jotta saan tavata rakkauteni. Ehkä hänkin on jo silloin lämmennyt ajatukselle yhteisestä tulevaisuudesta." Päiväkirja-merkintä 05.09.2018, omistaja

Meillä oli edessä kilpailuviikko Saksassa, lähellä Ranskan rajaa sijaitsevassa kaupungissa. Alkuviikosta olisi edessä nuorten luokkia ja muutama helpompi luokka pääluokkia kisaaville. Aloitimme valmistautumisen jo hyvissä ajoin ja aloitimme hevosrekan pesulla. Valitsimme vain hieman mielenkiintoisen ajankohdan, nimittäin aloitimme urakan vasta illalla ja meidän porukan tuntien touhu tietenkin kesti ja olimme valmiita vasta puolen yön tuntumassa. No, seuraavana päivänä meitä oli vastassa kauniisti kiiltävä auto eikä ainakaan auringon aiheuttamia harmaita rantuja näkynyt. Pakkasimme autoon kaikki tavarat satuloita ja muita vielä tallilla tarvittavia lukuunottamatta. Myös hevoset pääsivat parturiin tänään. Seuraavana aamuna lähdimmekin ajamaan kisapaikkaa kohti. Matka meni oikein hyvin ja mitään, tai ketään, ei unohtunut kotiin! Hienoa!

Piscou pääsisi loistamaan Grand Prix-luokassa, joissa olimme ennenkin kilpailleet menestyksekkäästi. Ori oli ollut viime päivinä todella hyvän tuntuinen ja verkassakin se tuntui hyvältä. Kun meidät kuulutettiin starttaamaan olin aivan innoissani lähdössä radalle. Kaikki menikin hyvin siihen kun olimme tekemässä hienoa piaffia tuomarin nenän edessä , kuulin ryminää ja Piscou otti valtavan sivuloikan ja pikku spurtin pelästyessään räsähdystä. Hyvä että pysyin selässä. Itku kurkussa pieleen menneen radan vuoksi käänsin hevosen jotta voisimme jatkaa suoritustamme näin kun tuomari olikin maassa, muovituoli oli hajonnut ja kaatuessaan tuomari oli vetänyt pöydän ja aurinkovarjon mukanaan. Harmitukseni vaihtuikin huvitukseen. Ei saisi nauraa toisten kämmeille mutta olihan se nyt hauska näky.