Tämä on virtuaalihevonen

Elyria Du Thielle

KRJ-I
Rotu, sukupuoliranskanpuoliverinen, tamma
Väri, säkäkorkeus 169cm
Syntymäaika11.04.2017, 17v
Painotus ja koulutustasokouluratsastus, ko: GP re: 100cm
RekisterinumeroVH18-121-0001
KasvattajaPauline Modienne
OmistajaVRL-14516, Beaumont
kuvat © J. Toffi

Luonnekuvaus

Kiltti ja simppeli Elyria on yksi lempihevosista. Se on helppo käsitellä eikä sen kanssa tarvitse kiistellä mistään hoitotoimenpiteestä. Mikään ei ole mukavampaa kuin se, kun tamma ravaa isolta laitumelta luoksesi korvat hörössä valmiina töihin. Tamma on todella seurankipeä ja nauttii yhteisitä rapsutustuokioista ja saattaa jopa torkahtaa pää hoitajan syliin sen nautiskellessa hellyydenosoituksista. Eivätkä hellyydenosoitukset jää koskaan yksipuolisiksi, sillä Elyriakin osallistuu nuuhkimalla ja hamuilemalla rakkaan ihmista ja saattaapa se antaa märän pusunkin poskelle. Tammalle on helppo laittaa varusteet ja se oikein laskee päänsä jotta lyhyimmätkin saavat sille suitset helposti päähän. Varmasti se hieman kyykkäisi jotta satulan saa helposti, mutta sitä se ei ole vielä tajunnut. Kaviot se nostaa pyynnöstä ja pitää ne kiltisti ylhäällä vaikka putsaaja olisi hieman hitaampi tapaus.

Et välttämättä tarvitsisi edes riimua tai narua siirtäessäsi neitiä paikasta toiseen, sillä se varmasti seuraa sinua kuin hai laivaa. Elyria on helppo myös kisapaikoilla, eikä ongelmaa tuota edes ympärillä pyörivät ja riehuvat muut hevoset, tamma keskittyy ihmiseensä täysillä. Elyria on, kuten voi olettaa, helppo lastattava mutta trailerissa se saattaa hieman kolistella varsinkin jos se on yksin. Hevosautossa se matkustaa paremmin ja keskittyy lähinnä syömään. Eläinlääkäri on Elyrian hyvä kaveri. Ehkä se on saatu lahjottua rapsuttelulla ja herkuilla, mutta annetaanhan lapsillekin tarroja ja muuta tilpehööriä lääkärikäynneillä. Kengittäjän takapuolta on myös mukava hamuilla ja kutitella jos siihen vain on mahdollisuus, mutta me ihmiset pyrimme antamaan kenkääjälle työrauhan.

Elyrian selässä voi totaalisesti unohtaa arjen murheet ja keskittyä vain nauttimaan menosta. Tamma tuntuu toimivan ajatuksen voimalla. Tamman isoissa, elastisissa liikkeissä on mukava istua ja keskittyä hiomaan pikkuasioita sillä perusasiat sujuvat ilman hirveää vääntöä ja rehkimistä. Elyria liikkuu omalla moottorilla eteenpäin eikä sitä ihmeemmin tarvitse patistaa mihinkään vaan se tekee ja suorittaa mielellään kaikki tehtävät. Jopa aloitteijat saavat hetkittäin tuntea itsensä huippuratsastajiksi tamman selässä, se tuntuu osaavan ulkoa kaikki ohjelmat eikä apujen tarvitse olla kuin vähän sinnepäin niin tamma jo tekee. Tämä tosin voi aiheuttaa erimielisyyksiä kun ratsastajan epäselvät avut saavat Elyrian ymmärtämään väärin. Ei se mitään pahaa tee, mutta laukannoston sijaan saattaa saada pohkeenväistöä tai avotaivutusta. Esteillä Elyria on hellyyttävä. Se yrittää niilläkin parhaansa ja hyppää isoilla loikilla pikkuesteet ja sen hyppytekniikka ei ole mikään hyvä mutta ei tarvitsekaan. Maastossa Elyria nauttii ja saattaakin jopa pukitella laukoissa joten siihen ratsastajan kannattaa varautua etei löydä itseään maistelemasta maata.© J. Toffi

Suku

isä Trumpet
sf -rn, 170cm
evm
ii. Titan du March
sf -mrn 169cm
iii. Atlanta sf -m, 167cm
iie. Salsa Tequila sf -prn, 168m
ie. Wilhelmina
sf -m, 157cm
iei. Hotrod sf -mkm, 163cm
iee. Nicolinasf -vrt, 166cm
emä Kira De Lyon
sf -trt 168cm
evm
ei. Hector D'Almone
sf vrt 169cm
eii. Carpaccio IIsf -rt, 167cm
eie. Zandora sf -rn, 169cm
ee. Zaturne
sf trt 166cm
eei. Herbertsf -tprt, 169cm
eee. Corzon de la Bayersf -tprt, 168cm

sukuselvitys isä Trumpet ei ole vielä ainakaan tehnyt mitään läpimurtoa omalla kisaurallaan eikä myöskään jalostuksen saralla. Ruunikko ori on melko vähän tunnettu ja sen kanssa on edetty hitaasti ja varovasti kilpauralla. Nuorena se loukkasi jalkansa muiden orivarsojen kanssa touhutessaan joten sen koulutus viivästyi ja sitä ei ole muutenkaan haluttu rasittaa liikaa. Trumpetilla on upeat liikkeet ja etenkin sen ravia on kehuttu kovasti ja sen kapasiteetti riittäisi varmasti GP-tasolle asti jos vain jalka kestää menossa mukana. Trumpet on luonteeltaan voimakastahtoinen ja hieman malttamaton mikä teki myös toipumisesta hankalaa. Trumpet on saanut seitsemän jälkeläistä joille se on periyttänyt hienoa ravia.

isänisä Titan du March oli aikansa huippuperiyttäjä. Komea mustanruunikko ori kilpaili GP-tasolla menestyksekkäästi ja voittoja kertyi kuin sieniä sateella. Luonteeltaan se oli oikea taistelija ja helposti kuumuvaa sorttia. Titan periytti elastisuuttaan ja hyvää kokoamiskykyään jälkeläisilleen joita sillä onkin lähes sata. Ori itse on nykyään eläkkeellä niin kilpailuista kuin myös siitoksesta.

isänisänisä Atlanta oli komea musta ranskalaisori. Ori oli lempeä ja kiltti luonteeltaan, se tuntui oikein rakastavan ihmisiä ja huomiota. Atlanta kilpaili GP-tasolla ratsastajansa kanssa ja toimi myöhemmin siitosorina. Ratsukko menestyi kisoissa keskinkertaisesti, ori ei ollut erityisen laadukas mutta ratsukko sopi hyvin yhteen ja ratsastaja sai siitä paljon irti. Atlanta lopetettiin vanhuuden vaivojen takia lähellä 30 vuotta.
isänisänemä Salsa Tequila, punaruunikko läsipää toimi koko elämänsä siitostammana loukkaannuttuaan nuorena. Tamma oli hienoliikkeinen ja omasi kauniin rakenteen ja se olisi varmasti pärjännyt korkealla tasolla kouluradoilla muttei koskaan ehtinyt sinne asti. Sissi oli kiltti ja mukava tamma jota oli helppo käsitellä jopa perheen pienempienkin. Se sai yhteensä 6 varsaa joista monesta tuli hieno kouluratsu.
isänemä Wilhelmina on melko tavallinen ranskalainen tamma. Ruunikko pikkutamma on kisannut PSG-luokissa ja pärjännyt niissä keskinkertaisesti. Tammalla on ilmavat ja tahdikkaat liikkeet joista se on saanut kehuja monilta tuomareilta. Luonteeltaan se on hieman arka ja epäileväinen kaikkea uutta kohtaan, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia kisoissa. Vanhemmiten arkuus on helpottanut. Wilhelminaa ei ole paljoa käytetty siitokseen vaan sillä on vain yksi jälkeläinen, ainakin toistaiseksi.
isänemänisä Hotrod, komea kimo kouluori syntyi suureen siittolaan Ranskassa jossa se kasvoi ja eli koko elämänsä. Ori kilpaili aina PSG-tasolla asti ja sitä käytettiin paljon jalostukseen. Hotrod sai yhteensä 78 jälkeläistä joista moni osoittautui myöhemmin hyviksi kouluratsuiksi. Moni jälkeläinen peri paitsi hienot liikkeet, myös hieman vaikean luonteen isältään.
isänemänemä Nicolinasta ei ole paljoa tietoa. Vaaleanrautias tamma asui pienellä maalaistallilla Ranskan itäosassa ja kilpaili ratsastuksen kaikissa lajeissa. Mutkaton tamma sai pari jälkeläistä ennen kuin se jouduttiin lopettamaan ähkyn takia 14-vuotiaana.


emä Tummanrautias, 168cm korkea Kira de Lyon, tuttujen kesken Kira oli jo nuorena hyvin lahjakas kouluratsu. Tamma menestyi erityisen hyvin nuorten luokissa ja se valittiinkin ikäluokkansa parhaaksi tammaksi viisivuotiaana. Kira on luonteeltaan peloton ja itsevarma, se vaikuttaa suorastaan nauttivan kouluradalla olosta ja suorittavan sitä paremmin mitä isompi kilpailu on. Tamma on jo siirtynyt siitoskäyttöön ja saanut jo viisi varsaa, joista osan on synnyttänyt ja kasvattanut toinen tamma alkionsiirron takia.

emänisä Hector D'Almone edustaa vanhaa ranskalaista sukulinjaa. Ori on menestynyt oripäivillä mainiosti ja saanut kehuja erityisesti laukastaan ja ratsastettavuudestaan. Ori onkin hyvin yhteistyöhaluinen ja se yrittää aina tehdä parhaansa. Hector on kilpaillut GP-tasolla mukavasti menestyen. Jälkeläisilleen se on periyttänyt paitsi liikkeitään myös hyvää luonnetta ja ratsastettavuutta. Jälkeläisiä Hectorilla on 128 kappaletta. Ori lopetettiin kunnioitettavassa 32-vuoden iässä vanhuuden mukanaan tuomien vaivojen takia.

emänemä Zaturne ei liiemmin kisannut. Se oli hyvästä koulusuvusta ja olisi luultavasti pärjännyt ihan mukavastikin ainakin Inter-tasolla mutta tamman elämäntehtäväksi valikoiti siitoshevosena toimiminen. Kotona sen kuntoa pidettiin kyllä yllä ratsastaen mitä se nyt varsoiltaan ehti. Zaturne oli luonteeltaan rauhallinen ja kiltti hevonen. Ratsastaessa se yritti aina parhaansa ja oppi uusia asioita helposti. Zaturne sai seitsemän jälkeläistä joista on tullut hienoja kouluratsuja. Zaturne kuoli valitettavasti 20-vuotiaana salamaniskuun laitumella.
emänisänisä Carpaccio II oli suosittu jalostusori. Se kiersi menestyksekkäästi oripäiviä ympäri Eurooppaa ja oli liisattuna monelle suurelle ja kuuluisalle oriasemalle vuoronsa perään. Rautias maailmanmatkaaja kiersi maailmaa myös ennen siitosoriin uraansa, nimittäin se teki hienon uran GP-tasolla kilpaillen. Carpaccio oli valloittava persoona joka nautti esiintymisestä. Se suoritti sitä paremmin mitä enemmän oli yleisöä. Kotona ori oli leppoisa ja kaikkien kaveri. Carpaccio lopetettiin 27-vuotiaana.
emänisänemä Zandora, pienikokoinen ruunikko tamma ei ollut mikään kedon kaunein kukkanen eikä luonteessakaan ollut kehumista. Mutta kun tamma sattui sille päälle niin se oli upea näky. Hienot liikkeet, kuuliainen ja näyttävä. Harmillisen usein tamman suorittaminen oli kuitenkin turhan epätasaista ja pukit, potkut ja muut hölmöilyt olisi voinut jättää vähemmälle. Zandora sai 2 jälkeläistä, ja se valitettavasti menehtyi kolmannen varsomisessa kuin myös varsakin.
emänemänisä Herbert sai yhden jälkeläisen ennen kuin se ruunattiin. Rautias ranskalainen ei koskaan päässyt kisaamaan korkealla tasolla vaikka se olikin erittäin lupaava nuorena. Omistajalla ei ollut intoa viedä sitä isoille radoille, vaan Herbert toimi hänellä harrasteratsuna ja pikkukisailuun vaativa A-tasolla. Herbert loukkaantui vakavasti 15-vuotiaana kuljetusonnettomuudessa ja se jouduttiin lopettamaan.
emänemänemä Corzon de la Bayer oli kaunis tummanpunarautias ranskanpuoliverinen. Se ostettiin erääseen perheeseen lasten kisaratsuksi juniorivuosille mutta osoittautuikin niin hyväksi että perheen tytär jatkoi junnuvuosien jälkeen sen kanssa aina GP-tasolle saakka. Tamma oli luonteeltaan miellyttämisenhaluinen ja se oli nopea oppimaan joten sen kanssa oli helppo nousta Ranskan huipputasolle. Vanhempana tamma sai muutaman jälkeläisen.

Jälkeläiset

s. 15.11.2017 sf-o. Pégase du Boux 26 KRJ-sijaa i. Navarre
s. 14.12.2018 sf-t. Elektra du Boux KRJ-sijoituksia i. Le Petit Prince
s. 03.01.2018 sf-t. Chaleur du Boux 11/11, op i. Symphonie d'Alary
s. 05.02.2018 sf-t. Valyria du Boux saavutukset i. Napoleon

Kilpailutiedot

elokuun KRJ-cup 4/136
KRJ: 53 sijoitusta
08.12.2017 KRJ Lamoca - Grand Prix - 3/40
11.12.2017 -KRJ Lamoca - Grand Prix - 2/40
11.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 3/30
12.12.2017 -KRJ Lamoca - Grand Prix - 2/40
13.12.2017 -KRJ Heidseck Sporthorses - Grand Prix - 5/30
13.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 3/30
14.12.2017 -KRJ KK Litt - Helppo A - 3/40
14.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 2/30
15.12.2017 -KRJ Team J&K - Grand Prix - 1/30
15.12.2017 -KRJ Heidseck Sporthorses - Grand Prix - 5/30
15.12.2017 -KRJ Teilikorpi - Vaativa B - 6/40
15.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 2/30
16.12.2017 -KRJ Heidseck Sporthorses - Grand Prix - 3/30
17.12.2017 -KRJ Teilikorpi - Vaativa B - 2/40
18.12.2017 -KRJ Gestüt Helmwald - Grand Prix - 4/30
18.12.2017 -KRJ KK Litt - Grand Prix - 3/38
18.12.2017 -KRJ Team J&K - Grand Prix - 2/30
19.12.2017 -KRJ Team J&K - Grand Prix - 1/30
19.12.2017 -KRJ Heidseck Sporthorses - Grand Prix - 5/30
20.12.2017 -KRJ Lamoca - Grand Prix - 3/40
21.12.2017 - Rustvalla - Helppo A - 2/40
23.12.2017 -KRJ Rustvalla - Helppo A - 3/40
24.12.2017 -KRJ Lamoca - Grand Prix - 4/40
24.12.2017 -KRJ Team J&K - Grand Prix - 1/30
25.12.2017 -KRJ Rustvalla - Helppo A - 1/40
26.12.2017 -KRJ Rustvalla - Helppo A - 4/40
01.01.2018 -KRJ Rêve de Haussea - Grand Prix - 3/30
12.02.2018 - Supernatural - Helppo A - 01/30
16.02.2018 -KRJ Supernatural - Helppo A - 02/30
19.02.2018 -KRJ Supernatural - Helppo A - 04/30
22.02.2018 -KRJ Armont Stud - GP - 02/30
23.02.2018 -KRJ Armont Stud - GP - 04/30
27.02.2018 -KRJ Armont Stud - GP - 03/30
28.02.2018 -KRJ Armont Stud - GP - 04/30
01.03.2018 -KRJ Armont Stud - GP - 04/30
02.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 02/30
02.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 02/30
02.03.2018 -KRJ Dashner Stables - Helppo A - 01/30
03.03.2018 -KRJ Avskild Stuteri - Helppo A - 02/30
04.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 03/30
07.03.2018 -KRJ Dashner Stables - Helppo A - 03/30
08.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 04/30
08.03.2018 -KRJ Avskild Stuteri - Helppo A - 02/30
09.03.2018 -KRJ Avskild Stuteri - Helppo A - 04/30
10.03.2018 -KRJ Avskild Stuteri - Helppo A - 01/30
10.03.2018 -KRJ Dashner Stables - Helppo A - 02/30
19.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 04/30
19.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 01/30
22.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 03/30
24.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 03/30
25.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 03/30
27.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 02/30
28.03.2018 -KRJ Zonjiet Stud - Helppo A - 02/30
25.02.2018 -KRJ Auric Dressage GP: 03/20
26.02.2018 -KRJ Auric Dressage GP: 04/20
28.02.2018 -KRJ Auric Dressage GP: 01/20
01.03.2018 -KRJ Auric Dressage GP: 03/20

Näyttelyt: 00.00.0000 NJ Järjestäjä: irtoSERT

Päiväkirja

VALMENNUKSET

20.06.2017, omistaja

Olimme Elyrian kanssa tänään kouluvalmennuksessa. Valmennuksen teemana oli suoruus ja ravin työstäminen. Jo alusta asti tamma liikkui energisesti ja lennokkain askelin eteenpäin ja kuunteli apujani hyvin. Verryttelimme itsenäisesti ja tein paljon temponmuutoksia ja taivutuksia molempiin suuntiin jotta saisin ratsuni vetreäksi ja herkemmäksi avuille. Valmentajamme, joka olikin uusi tuttavuus, seurasi työskentelyämme kentän laidalla istuskellen. Laukkaverryttelyn aloitin ihan vaan laukkaamalla uraa pitkin pari kierrosta vaatimatta sen kummempia ja pikkuhiljaa aloin ottaa laukkaa kokoon ja tekemään ympyröitä ja vastalaukkoja loivilla urilla. Kun Elyria alkoi olla hyvin vertynyt annoin sen kävellä hetken.

Varsinainen tehtävä oli tulla pituushalkaisijaa pitkin pari kertaa ihan vain ravissa mahdollisimman suoralla hevosella. Vaikeustasoa nosti vielä se, että minun oli otettava jalustimet pois joten niistä ainakaan ei saisi tukea. Kun ihmeempiä ei vaadittu, ei ollut myöskään ongelmia. Ongelmat tosin alkoivat kun lisäsimme avo- ja sulkuväistöt pituushalkaisijalle. Aina taivutuksesta palatessa Elyria hieman lingersi, mutta asia korjaantui kun kiinnitin huomiota omaan istuntaani. Tulimme pari kertaa vielä samalla tavalla ja sitten vaihdoimme taivutusten tilalle ravin temponvaihteluita. Temponlisäyksissä tamma pysyi hienosti suorana, mutta passagemaisen hitaassa ravissa se alkoi hieman kiemurrella mutta valmentajamme osasi hienosti neuvoa minua korjaamaan virheeni ja suoruus alkoi löytyä hitaammassakin menossa.

Laukassa jatkoimme samalla tavalla ensin tehden taivutuksia, eikä niissä ollut ongelmaa. Elyria pysyi hienosti suorana taivutusten välissä eikä niiden aikanakaan lähtenyt seilaamaan minnekkään. Lopuksi teimme laukanvaihtoja joka toisella askeleella. Niissä oli alkuun hieman hakemista ja takajalat eivät meinanneet pysyä menossa mukana, aivan omasta syystäni. Kun valmistelin tehtävän huolella ja olin itse tarpeeksi nopea niin kaikki alkoi sujua. Lopettelimme tähän tällä erää ja aloin ravailla loppuverkkoja. Olin tyytyväinen valmennukseen, ja ennenkaikkea hevoseeni. Elyriakin vaikutti kovin tyytyväiseltä pärkiessään ja venyttäessään kaulaansa pitkälle alas.

PÄIVÄKIRJA
10.08.2018
Tänään olisi taas aika vuotuiselle eläinlääkärintarkastukselle. Olin pessyt ja puunannut hoitopaikan jossa tarkastukset tänään tehtäisiin. Keräsin kaikki tarvittavat välineet lähelle jotta eläinlääkärin sujuva työskentely oli taattu. Kun kaikki alkoi näyttää valmiilta, kipaisin vielä kahvioon hakemaan hieman pullaa ja termarin täyteen kahvia ja kiikutin nekin tallin puolelle odottamaan lääkäriä. Pian hän jo saapuikin joten lähdin hakemaan ensimmäistä hevosta tarkastukseen.
Elyria sai kunnian olla ensimmäinen potilas. Lääkäri teki tutkimuksiaan ja Elyria käyttäytyi oikein mallikkaasti. Päätimme että emme tee mitään suurempia toimenpiteitä, sillä tamma oli jo lopettanut kisauransa ja se oli muun muassa kuvattu viimevuonna eikä mitään oireita ole ollut. Rokotukset, perustarkastus ja se oli siinä.
04.04.2018

Jo monta päivää jatkunut kuumuus alkoi käydä niin hevosten kuin ihmistenkin voimille. Kukapa sitä jaksaisi puurtaa kentällä hikitreeniä jos jo paikallaan seisoessa hikeä? Siksipä olimme suunnitelleet lähtevämme isolla porukalla maastoon ja uittamaan hevosia! Mikäs sen mukavampi tapa viettää lämmintä kesäpäivää, aina ei tarvitse treenata täysillä. Hyvää vaihtelua hevosillekin. Kokoonnuimme ensin kahvioon, jossa tietysti jäimme rupattelemaan liiankin pitkäksi aikaa ennen kuin siirryimme talliin laittamaan hevosia kuntoon. Hevoset harjattuamme ja varustettuamme pääsimmekin jo lähtemään matkaan.

Tänään meille ei riittänyt lähes tallin takana sijaitseva lammikko, sillä siinä voi vain kahlata ja sehän ei käynyt päinsä, halusimme nimenomaan uimaan! Niimpä suuntasimme muutaman kilometrin päässä olevalle järvelle, jossa pääsisimme toteuttamaan suunnitelman.

Elyria alkoi heti kuopia vettä järveen päästyään eikä suostunut liikkumaan patisteluista huolimatta. Sitten se kävikin makuulle ja yritti piehtaroida minä, ja kallis satula selässään! Huh, onneksi sain sen ylös ja otin satulan samantien pois. Annoin tamman piehtaroida ennen kuin nousin takaisin sen selkään. Elyria ei halunnut mennä uimaan asti mutta kahlailimme syvällä vedessä ja se tuntui tykkäävän siitä. Minulla tosin oli vaikeuksia pysyä sen selässä kun se ravasi niin isosti ja välillä yritti edetä loikkien. Reissu oli oikein onnistunut ja meillä oli hauskaa yhdessä.

14.5.2017, omistaja

Olin jo väsynyt ja tuntui ettäivät aivoni pelanneet enää hyvin kun yritin saada selvää käsissäni olevasta ohjelmalehtisestä. Olimme istuneet eilen aivan liian monta tuntia autossa matkalla nuorten hevosten festivaaleille jotka järjestettiin tällä kertaa kaukaa kotoa, toisella puolella Ranskaa. Perille olimme saapuneet aamuyöllä ja seuraavana aamuna oli aikainen herätys seuraamaan nuoria ratsuja. Ajatuksissani oli hankkia pari nuorta hevosta Beaumontiin, mutta saa nyt nähdä iskenkö silmäni yhteenkään. Ainakin ensimäisen päivän hevoset eivät tähän asti ole säväyttäneet millään lailla. Olin sinnitellyt koko päivän nukahtamista vastaan kahvia lipittäen ja kirosin mielessäni etten ottanut omaa termoskannua mukaan aamulla sillä nyt sain juosta kokoajan kanttiinissa jonka myyjä jo minut nähdessään kaatoi kupillisen kahvia uudelle vakio-asiakkaalleen.

Viimeinen luokka oli puolessa välissä kun rautias tamma ravasi kentälle. Kiinnitin heti huomioni sen tahdikkaaseen ja isoon, matkaavoittavaan raviin. Tamma ravaili tyytyväisen oloisena rentoa raviaan taluttajan pinkoessa naama punaisena sen vierellä. Heräsin pienestä koomastani ja kuuntelin tarkkaan kun kuuluttaja kertoi tammasta ja sen suvusta. Tammalla on hyvä suku ja suhteellisen harvinainenkin, ainakaan isää ei ole paljoa käytetty jalostuksessa. Se on kyllä upea ori mitä nyt olen seuraillut sitä muutamissa kilpailuissa. Kiinnostuin toden teolla koulutammasta ja lähdinkin etsimään sitä tallialueelta. Löydettyäni tamman omistajineen löin samantien kaupat siitä, ja sain sen jopa yllättävä halvalla verrattuna sen laatuun. Noh, en pistänyt ollenkaan pahakseni vaan lähdin hotellihuoneeseeni lepäämään leveä hymy kasvoillani

VALMENNUS
20.06.2017, omistaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum id velit at sapien hendrerit vestibulum. Aliquam eget tellus non mi egestas cursus tristique at orci. Sed lacinia porttitor vulputate. In hac habitasse platea dictumst. Duis diam nisi, fermentum ut sollicitudin ut, mattis ac leo. Maecenas euismod tellus scelerisque, consequat mauris ut, varius felis. Cras ut feugiat lectus. Etiam sollicitudin sed mi in lobortis. Nunc volutpat nibh sed quam aliquet tempor. Sed fringilla, nisi non blandit tristique, ipsum risus auctor enim, sit amet pulvinar enim ligula aliquam augue. Etiam a accumsan erat. Duis a convallis quam.

00.00.0000, kirjoittaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum id velit at sapien hendrerit vestibulum. Aliquam eget tellus non mi egestas cursus tristique at orci. Sed lacinia porttitor vulputate. In hac habitasse platea dictumst. Duis diam nisi, fermentum ut sollicitudin ut, mattis ac leo. Maecenas euismod tellus scelerisque, consequat mauris ut, varius felis. Cras ut feugiat lectus. Etiam sollicitudin sed mi in lobortis. Nunc volutpat nibh sed quam aliquet tempor. Sed fringilla, nisi non blandit tristique, ipsum risus auctor enim, sit amet pulvinar enim ligula aliquam augue. Etiam a accumsan erat. Duis a convallis quam.

00.00.0000, kirjoittaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum id velit at sapien hendrerit vestibulum. Aliquam eget tellus non mi egestas cursus tristique at orci. Sed lacinia porttitor vulputate. In hac habitasse platea dictumst. Duis diam nisi, fermentum ut sollicitudin ut, mattis ac leo. Maecenas euismod tellus scelerisque, consequat mauris ut, varius felis. Cras ut feugiat lectus. Etiam sollicitudin sed mi in lobortis. Nunc volutpat nibh sed quam aliquet tempor. Sed fringilla, nisi non blandit tristique, ipsum risus auctor enim, sit amet pulvinar enim ligula aliquam augue. Etiam a accumsan erat. Duis a convallis quam.